Logo Restauracja ARTUS
  • Start
  • O restauracji
  • Menu
  • Galeria
  • Zamów online
  • Kontakt
Adres: ul. Rybnicka 32, Żory
tel.: 32 43 43 528
e-mail: kontakt@restauracja-artus.pl

Menu

Menu główne
Catering
Okolicznościowe
Na zamówienie
Patery
PATERA "KAMERALNA" 4-5 os. 3szt. De Volaille z serem lub masłem czosnkowym
2szt. Koperta z polędwicy wieprzowej owinięta boczkiem faszerowana pieczarkami, serem lazur i ziołami kuchni polskiej
2szt. Roladka z piersi indyka faszerowana szpinakiem, serem mozzarella i suszonym pomidorem, owinięta szynką szwardzwaldzką
10szt. Pierogi Mix
0,5kg Dodatków do wyboru (Frytki, pieczone ziemniaczki, kuleczki ziemniaczane, talarki)
240 zł
PATERA "FIRMOWA" 6-8 os. 3szt. De Volaille z serem lub masłem czosnkowym
3por. Polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów
1 szt. (2 por.) „Filet Royal” Pierś z indyka w płatkach kukurydzianych (faszerowana, szynka konserwową, kukurydzą, serem mozzarella i topionym)
1 szt.. (2 por.) Roladka z uda kurczaka „PICANTE” (ser cheddar, chorizo, ogórek konserwowy, suszony pomidor)
10szt. Pierogi Mix
1kg Kapusta zasmażana lub Mix warzyw z pary z masłem ziołowym
1kg Dodatków do wyboru (Frytki, pieczone ziemniaczki, kuleczki ziemniaczane, talarki)
390 zł
PATERA "ARTUSA" 9-10 os. 2szt. Kula drobiowa z brokułem i serem lub cukinią i serkiem twarożkowym z ziołami w orzechowej panierce
2por. Polędwiczki drobiowe w sosie w sosie musztardowym
2 szt. Grillowany stek ze schabu z kością (przygotowany metodą sous vide)
2por. Nuggetsy z kurczaka (10 szt)
2szt. De Volaille z serem lub masłem czosnkowym
2szt. Roladka z piersi indyka faszerowana szpinakiem, serem mozzarella i suszonym pomidorem, owinięta szynką szwardzwaldzką
2 szt. Roladka „Janosika” z piersi kurczaka owinięta boczkiem (faszerowana serem wędzonym i żurawiną)
12szt. Pierogi Mix
1kg Dodatków do wyboru (Frytki, pieczone ziemniaczki, kuleczki ziemniaczane, talarki)
1kg Zasmażana kapusta lub Mix warzyw z pary z masłem ziołowym
9-10 os. 490 zł
PATERA " NA BOGATO" 11-12os. 2szt. Kula drobiowa z brokułem i serem w orzechowej panierce
2szt. Rolada wieprzowa
1szt. (2por.) Roladka z uda kurczaka „PICANTE” (ser cheddar, chorizo, ogórek konserwowy, suszony pomidor)
3szt. De Volaille z serem lub masłem czosnkowym
3por. Polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów
2 szt. Roladka z polędwicy wieprzowej owinięta boczkiem (faszerowana czerwonym pesto, zielonymi szparagami i białą kiełbasą)
2 szt. Roladka „Janosika” z piersi kurczaka owinięta boczkiem (faszerowana serem wędzonym i żurawiną)
2szt. Roladka z piersi indyka faszerowana szpinakiem, serem mozzarella i suszonym pomidorem, owinięta szynką szwardzwaldzką
15szt. Pierogi do wyboru
1kg Czerwona kapusta lub Zasmażana kapusta
1.5kg Dodatków do wyboru (Frytki, pieczone ziemniaczki, kuleczki ziemniaczane, talarki)
0,5kg Kasza kuskus z warzywami lub Mix warzyw z pary z masłem ziołowym
0,5l Sos pieczeniowy
11-13 osób 670 zł
PATERA " ŚLĄSKIE SMAKI" 8-9 os. 2szt. Rolada Wołowa
2szt. Golonko gotowane b/k
2 szt. Grillowany stek ze schabu z kością (przygotowany metodą sous vide)
2szt. Devolay z masłem czosnkowym
3szt. Duszone udko z kaczki
2 por. (350 g) Policzki wieprzowe (sous vide) w sosie własnym z nutą tymianku
1kg Kapusta zasmażana lub Czerwona kapusta
80szt. klusek śląskich mieszanych (7-8 porcji)(30 ciemne, 50 jasne)
0,5l Sos pieczeniowy
8-9 osób 470 zł
PATERA "SZEFA KUCHNI" 6-8 os. 2szt. Schab Szefa Kuchni w panko (ser cheedar, pieczarki na maśle, szczypior)
2szt. Devolay z masłem czosnkowym lub serem
1szt. (2por. )Roladka z uda kurczaka „PICANTE” (ser cheddar, chorizo, ogórek konserwowy, suszony pomidor)
2szt. Koperta z polędwicy wp owinięta boczkiem faszerowana pieczarkami i serem lazur
2szt. Roladka z piersi indyka faszerowana szpinakiem, serem mozzarella i suszonym pomidorem, owinięta szynką szwardzwaldzką
2 szt. Roladka z polędwicy wieprzowej owinięta boczkiem (faszerowana czerwonym pesto, zielonymi szparagami i białą kiełbasą)
1szt. (2por.) „Filet Royal” Pierś z indyka w płatkach kukurydzianych (faszerowana szynka konserwową, kukurydzą, serem mozzarella i topionym)
1kg Dodatków do wyboru (Frytki, pieczone ziemniaczki, kuleczki ziemniaczane, talarki)
0.5kg Kasza kuskus z warzywami lub Mix warzyw z pary z masłem ziołowym
0.5kg Sałatka grecka lub surówka colesław
6-8 osób 410 zł
PATERA "WEGETARIAŃSKA" 4-6OS. 3 por. Stripsy Roślinne
2 szt. Panierowany Camembert z żurawiną
2 szt. Cukinia faszerowana
(papryka, pieczarki, oliwki czarne i zielone, ser feta, ser mozzarella)
6 szt. Pierogi (ruskie i ze szpinakiem podane z cebulką)
0,5 kg Kasza Kuskus z warzywami lub surówka Colesław
0,5 kg Krążki cebulowe lub frytki
1 195 zł
PATERA PIEROGÓW 5 szt. Pierogi z mięsem
5 szt. Pierogi z kapustą i grzybami
5 szt. Pierogi ruskie
5 szt. Pierogi ze szpinakiem
(okrasa z cebuli)
110 zł
Mięsa z drobiu
Polędwiczki drobiowe w sosie musztardowym ( 6 sztuk ) 2 por. 48 zł
Devolay z serem 1 szt. 22 zł
Devolay z masełkiem czosnkowym 1 szt. 22 zł
Nuggetsy z kurczaka 5szt. 20 zł
„Filet Royal” Pierś z indyka w płatkach kukurydzianych (faszerowana szynka konserwową, kukurydzą, serem mozzarella i topionym) 1 szt./2por. 36 zł
Roladka z piersi indyka faszerowana szpinakiem, serem mozzarella i suszonym pomidorem, owinięta szynką szwardzwaldzką 1 szt. 22 zł
Roladka „Janosika” z piersi kurczaka owinięta boczkiem (faszerowana serem wędzonym i żurawiną) 1 szt. 24 zł
Duszone udko z kaczki (minimalne zamówienie 3 szt) 3szt. 75 zł
Roladka z uda kurczaka „PICANTE” (ser cheddar, chorizo, ogórek konserwowy, suszony pomidor) 1 szt./2por. 35 zł
Kotlet tradycyjny 1 szt. 19 zł
Kula drobiowa z brokułem i serem w panierce orzechowej 1szt. 20 zł
Mięsa z wieprzowiny / wołowiny
Koperta z polędwicy wieprzowej owinięta boczkiem- faszerowana pieczarkami, serem lazur i natką pietruszki 1 szt. 23 zł
Golonko pieczone b/k 1 szt. 23 zł
Rolada Śląska wieprzowa 1 szt. 23 zł
Rolada Śląska wołowa 1 szt. 27 zł
Policzki wieprzowe (sous vide) w sosie własnym z nutą tymianku 2por. (350g) 55 zł
Kotlet schabowy tradycyjny 1 szt. 19 zł
Polędwiczki wp. w sosie z leśnych grzybów 2 por. (6 szt.) 2 por. 50 zł
Schab " szefa kuchni " w panko (ser cheddar, pieczarki na maśle, szczypior) 1 szt. 22 zł
Roladka z polędwicy wieprzowej owinięta boczkiem (faszerowana czerwonym pesto, zielonymi szparagami
i białą kiełbasą)
1 szt. 23 zł
Grillowany stek ze schabu z kością przygotowany metodą sous vide (minimalne zamówienie 2 szt.) 2szt. 44 zł
Pierogi
Pierogi z mięsem 1 szt. 5,6 zł
Pierogi z kapustą i grzybami 1 szt. 5,6 zł
Pierogi ruskie 1 szt. 5,6 zł
Pierogi ze szpinakiem 1 szt. 5,6 zł
Sałatki i surówki
Sałatka jarzynowa 0,5 kg 26 zł
Sałatka z kurczakiem Cezar (Mix sałat, grillowana pierś z kurczaka, pomidor koktajlowy, oliwki czarne, czerwona cebula, sos cezar, grzanki) 0,5 kg 38 zł
Sałatka "Szefa kuchni" (Makaron perłowy, suszony pomidor, fasola czerwona, kukurydza, szynka szwardzwaldzka, dressing jogurtowo-ziołowy, rukola) 0,5 kg 38 zł
Sałatka grecka ( mix sałat, pomidor, ogórek, papryka, cebula czerwona, oliwki czarne, ser feta ) 0,5 kg 36 zł
Gyros (Pierś z kurczaka gyros, ogórek konserwowy, czerwona cebula, kukurydza, kapusta pekińska, majonez, ketchup) 0,5 kg 38 zł
Sałatka brokułowa (brokuł, pomidor koktajlowy, ser feta, sos czosnkowy) 0.5kg 33 zł
Surówka "Colesław" z białej kapusty 0.5kg 25 zł
Surówka z marchewki z jabłkiem 0.5kg 25 zł
Czerwona kapusta 0.5kg 28 zł
Zasmażana kapusta 05.kg 28 zł
Dodatki
Kluski śląskie (30szt. jasne i 20szt. ciemne) 50 szt. 50 zł
Pieczone ziemniaki 0,5 kg 27 zł
Kuleczki ziemniaczane 0,5 kg 27 zł
Frytki 0,5 kg 27 zł
Talarki ziemniaczane 0.5kg 27 zł
Krążki cebulowe 0.5kg 28 zł
Paluszki z sera Mozarella 0.5kg 30 zł
Krokiet z kapustą i grzybami lub z mięsem 1 szt. 12 zł
Mix warzyw z pary z masłem ziołowym 0,5 kg 26 zł
Kasza kuskus z warzywami 0.5kg 25 zł
Sosy własnej produkcji
Sos pieczeniowy 4-5 porcji 0,5 l 19 zł
Sos grzybowy (z grzybów leśnych) 4-5 porcji 0,5 l 26 zł
Sos czosnkowy lub ketchup (5-6 por.) 250 ml 12 zł
Zimna płyta / przystawki
Tymbaliki drobiowe lub wegetariańskie 6 szt. 38 zł
Panierowane kuleczki pieczarkowe (podawane na ciepło z sosem czosnkowym) 6 szt. 38 zł
Ruloniki z szynki dojrzewającej w galarecie z pastą jajeczno-twarożkową 6por. 39 zł
Tatar 5 porcji Z ligawy wołowej 300g 90 zł
Patera wyrobów własnych, wędlin i serów 6 por. 80 zł
Jajka w sosie jogurtowo-ziołowym 6 por. 28 zł
Ślimaczki z ciasta francuskiego + sos amerykański 6szt. 38 zł
Golonko w galarecie podane z sosem chrzanowo-majonezowym 6por. 38 zł
Matijas solony w oleju z cebulką i żurawiną 0,5kg 36 zł
Stripsy z polędwiczki drobiowej w chrupiącej panierce podane z sosem firmowym 6por. 44 zł
Ryby
Łosoś z grilla 1 porcja 150 g 28 zł
Dorsz Atlantycki panierowany 1 porcja 150 g 27 zł
Sandacz saute z patelni 1por. 28 zł
Zupy
Bogracz 2l 68 zł
Rosół z makaronem 2l 50 zł
Żurek Śląski 2l 60 zł
Barszcz czerwony 1l 28 zł
OFERTA WIGILIJNA
Klasyczny filet z karpia z panierce: (około 140-150g.) 1sz. 32 zł
Filet z Dorsza Atlantyckiego w panierce panko (1szt. około 130/160g) 100g 20 zł
Łosoś z patelni z masłem ziołowym (około 140-150g) 1szt. 33 zł
Filet z Sandacza w sosie grzybowym (około 220-250g) 1por. 33 zł
Rolada wieprzowa 1szt. 23 zł
Rolada wołowa 1szt. 27 zł
Devolay z masełkiem czosnkowym / serem 1szt. 22 zł
Policzki wieprzowe w sosie własnym 2por. 55 zł
Udko z kaczki minimalne zamówienie: 3szt. 1szt. 25 zł
Zupa grzybowa z makaronem 1L 32 zł
Barszcz czerwony 1L 28 zł
Krokiet z kapustą i grzybami (wstępnie podsmażone) 1szt. 10 zł
Krokiet z mięsem (wstępnie podsmażone) 1szt. 10 zł
Uszka z kapustą i grzybami (mrożone) 0,5kg (ok.50szt) 45 zł
Pierogi (mrożone) z kapustą i grzybami
ruskie
mięsne
ze szpinakiem
1szt. 3,9 zł
Kapusta Wigilijna (zasmażana z grzybami) 0,5kg 28 zł
Sałatka jarzynowa 0,5kg 28 zł
Śledź a'la matjas z rodzynkami w korzennym anturażu 0,5kg 32 zł
Śledź a'la matjas w sosie musztardowo-śmietanowym 0,5kg 34 zł
Morszczuk po "Grecku 6por. 38 zł
Bigos tradycyjny na żeberkach z grzybami i suszoną śliwką 1kg. 45 zł
Galaretki drobiowe 6szt. 36 zł
Golonko w galarecie z warzywami 6por. 33 zł
Sos pieczeniowy 0.5l 19 zł
Sos grzybowy 0.5l 26 zł
Kluski śląskie jasne (SUROWE) 50szt. 50 zł
Zamów online z dowozem do domu lub firmy
Logo Restauracja ARTUS
Ta strona używa plików cookies. Korzystając z witryny wyrażasz zgodę na używanie cookies.
Copyright © 2019-2025 Restauracja-Artus.pl
Wykonawca: Profesjonalne strony internetowe - FlatArt