Menu
Patery
| PATERA "KAMERALNA" 4-5 os. 3szt. De Volaille z serem lub masłem czosnkowym 2szt. Koperta z polędwicy wieprzowej owinięta boczkiem faszerowana pieczarkami, serem lazur i ziołami kuchni polskiej 2szt. Roladka z piersi indyka faszerowana szpinakiem, serem mozzarella i suszonym pomidorem, owinięta szynką szwardzwaldzką 10szt. Pierogi Mix 0,5kg Dodatków do wyboru (Frytki, pieczone ziemniaczki, kuleczki ziemniaczane, talarki) |
240 zł | |
|---|---|---|
| PATERA "FIRMOWA" 6-8 os. 3szt. De Volaille z serem lub masłem czosnkowym 3por. Polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów 1 szt. (2 por.) „Filet Royal” Pierś z indyka w płatkach kukurydzianych (faszerowana, szynka konserwową, kukurydzą, serem mozzarella i topionym) 1 szt.. (2 por.) Roladka z uda kurczaka „PICANTE” (ser cheddar, chorizo, ogórek konserwowy, suszony pomidor) 10szt. Pierogi Mix 1kg Kapusta zasmażana lub Mix warzyw z pary z masłem ziołowym 1kg Dodatków do wyboru (Frytki, pieczone ziemniaczki, kuleczki ziemniaczane, talarki) |
390 zł | |
| PATERA "ARTUSA" 9-10 os. 2szt. Kula drobiowa z brokułem i serem lub cukinią i serkiem twarożkowym z ziołami w orzechowej panierce 2por. Polędwiczki drobiowe w sosie w sosie musztardowym 2 szt. Grillowany stek ze schabu z kością (przygotowany metodą sous vide) 2por. Nuggetsy z kurczaka (10 szt) 2szt. De Volaille z serem lub masłem czosnkowym 2szt. Roladka z piersi indyka faszerowana szpinakiem, serem mozzarella i suszonym pomidorem, owinięta szynką szwardzwaldzką 2 szt. Roladka „Janosika” z piersi kurczaka owinięta boczkiem (faszerowana serem wędzonym i żurawiną) 12szt. Pierogi Mix 1kg Dodatków do wyboru (Frytki, pieczone ziemniaczki, kuleczki ziemniaczane, talarki) 1kg Zasmażana kapusta lub Mix warzyw z pary z masłem ziołowym |
9-10 os. | 490 zł |
| PATERA " NA BOGATO" 11-12os. 2szt. Kula drobiowa z brokułem i serem w orzechowej panierce 2szt. Rolada wieprzowa 1szt. (2por.) Roladka z uda kurczaka „PICANTE” (ser cheddar, chorizo, ogórek konserwowy, suszony pomidor) 3szt. De Volaille z serem lub masłem czosnkowym 3por. Polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów 2 szt. Roladka z polędwicy wieprzowej owinięta boczkiem (faszerowana czerwonym pesto, zielonymi szparagami i białą kiełbasą) 2 szt. Roladka „Janosika” z piersi kurczaka owinięta boczkiem (faszerowana serem wędzonym i żurawiną) 2szt. Roladka z piersi indyka faszerowana szpinakiem, serem mozzarella i suszonym pomidorem, owinięta szynką szwardzwaldzką 15szt. Pierogi do wyboru 1kg Czerwona kapusta lub Zasmażana kapusta 1.5kg Dodatków do wyboru (Frytki, pieczone ziemniaczki, kuleczki ziemniaczane, talarki) 0,5kg Kasza kuskus z warzywami lub Mix warzyw z pary z masłem ziołowym 0,5l Sos pieczeniowy |
11-13 osób | 670 zł |
| PATERA " ŚLĄSKIE SMAKI" 8-9 os. 2szt. Rolada Wołowa 2szt. Golonko gotowane b/k 2 szt. Grillowany stek ze schabu z kością (przygotowany metodą sous vide) 2szt. Devolay z masłem czosnkowym 3szt. Duszone udko z kaczki 2 por. (350 g) Policzki wieprzowe (sous vide) w sosie własnym z nutą tymianku 1kg Kapusta zasmażana lub Czerwona kapusta 80szt. klusek śląskich mieszanych (7-8 porcji)(30 ciemne, 50 jasne) 0,5l Sos pieczeniowy |
8-9 osób | 470 zł |
| PATERA "SZEFA KUCHNI" 6-8 os. 2szt. Schab Szefa Kuchni w panko (ser cheedar, pieczarki na maśle, szczypior) 2szt. Devolay z masłem czosnkowym lub serem 1szt. (2por. )Roladka z uda kurczaka „PICANTE” (ser cheddar, chorizo, ogórek konserwowy, suszony pomidor) 2szt. Koperta z polędwicy wp owinięta boczkiem faszerowana pieczarkami i serem lazur 2szt. Roladka z piersi indyka faszerowana szpinakiem, serem mozzarella i suszonym pomidorem, owinięta szynką szwardzwaldzką 2 szt. Roladka z polędwicy wieprzowej owinięta boczkiem (faszerowana czerwonym pesto, zielonymi szparagami i białą kiełbasą) 1szt. (2por.) „Filet Royal” Pierś z indyka w płatkach kukurydzianych (faszerowana szynka konserwową, kukurydzą, serem mozzarella i topionym) 1kg Dodatków do wyboru (Frytki, pieczone ziemniaczki, kuleczki ziemniaczane, talarki) 0.5kg Kasza kuskus z warzywami lub Mix warzyw z pary z masłem ziołowym 0.5kg Sałatka grecka lub surówka colesław |
6-8 osób | 410 zł |
| PATERA "WEGETARIAŃSKA" 4-6OS. 3 por. Stripsy Roślinne 2 szt. Panierowany Camembert z żurawiną 2 szt. Cukinia faszerowana (papryka, pieczarki, oliwki czarne i zielone, ser feta, ser mozzarella) 6 szt. Pierogi (ruskie i ze szpinakiem podane z cebulką) 0,5 kg Kasza Kuskus z warzywami lub surówka Colesław 0,5 kg Krążki cebulowe lub frytki |
1 | 195 zł |
| PATERA PIEROGÓW 5 szt. Pierogi z mięsem 5 szt. Pierogi z kapustą i grzybami 5 szt. Pierogi ruskie 5 szt. Pierogi ze szpinakiem (okrasa z cebuli) |
110 zł |
Mięsa z drobiu
| Polędwiczki drobiowe w sosie musztardowym ( 6 sztuk ) | 2 por. | 48 zł |
|---|---|---|
| Devolay z serem | 1 szt. | 22 zł |
| Devolay z masełkiem czosnkowym | 1 szt. | 22 zł |
| Nuggetsy z kurczaka | 5szt. | 20 zł |
| „Filet Royal” Pierś z indyka w płatkach kukurydzianych (faszerowana szynka konserwową, kukurydzą, serem mozzarella i topionym) | 1 szt./2por. | 36 zł |
| Roladka z piersi indyka faszerowana szpinakiem, serem mozzarella i suszonym pomidorem, owinięta szynką szwardzwaldzką | 1 szt. | 22 zł |
| Roladka „Janosika” z piersi kurczaka owinięta boczkiem (faszerowana serem wędzonym i żurawiną) | 1 szt. | 24 zł |
| Duszone udko z kaczki (minimalne zamówienie 3 szt) | 3szt. | 75 zł |
| Roladka z uda kurczaka „PICANTE” (ser cheddar, chorizo, ogórek konserwowy, suszony pomidor) | 1 szt./2por. | 35 zł |
| Kotlet tradycyjny | 1 szt. | 19 zł |
| Kula drobiowa z brokułem i serem w panierce orzechowej | 1szt. | 20 zł |
Mięsa z wieprzowiny / wołowiny
| Koperta z polędwicy wieprzowej owinięta boczkiem- faszerowana pieczarkami, serem lazur i natką pietruszki | 1 szt. | 23 zł |
|---|---|---|
| Golonko pieczone b/k | 1 szt. | 23 zł |
| Rolada Śląska wieprzowa | 1 szt. | 23 zł |
| Rolada Śląska wołowa | 1 szt. | 27 zł |
| Policzki wieprzowe (sous vide) w sosie własnym z nutą tymianku | 2por. (350g) | 55 zł |
| Kotlet schabowy tradycyjny | 1 szt. | 19 zł |
| Polędwiczki wp. w sosie z leśnych grzybów 2 por. (6 szt.) | 2 por. | 50 zł |
| Schab " szefa kuchni " w panko (ser cheddar, pieczarki na maśle, szczypior) | 1 szt. | 22 zł |
| Roladka z polędwicy wieprzowej owinięta boczkiem (faszerowana czerwonym pesto, zielonymi szparagami i białą kiełbasą) |
1 szt. | 23 zł |
| Grillowany stek ze schabu z kością przygotowany metodą sous vide (minimalne zamówienie 2 szt.) | 2szt. | 44 zł |
Pierogi
| Pierogi z mięsem | 1 szt. | 5,6 zł |
|---|---|---|
| Pierogi z kapustą i grzybami | 1 szt. | 5,6 zł |
| Pierogi ruskie | 1 szt. | 5,6 zł |
| Pierogi ze szpinakiem | 1 szt. | 5,6 zł |
Sałatki i surówki
| Sałatka jarzynowa | 0,5 kg | 26 zł |
|---|---|---|
| Sałatka z kurczakiem Cezar (Mix sałat, grillowana pierś z kurczaka, pomidor koktajlowy, oliwki czarne, czerwona cebula, sos cezar, grzanki) | 0,5 kg | 38 zł |
| Sałatka "Szefa kuchni" (Makaron perłowy, suszony pomidor, fasola czerwona, kukurydza, szynka szwardzwaldzka, dressing jogurtowo-ziołowy, rukola) | 0,5 kg | 38 zł |
| Sałatka grecka ( mix sałat, pomidor, ogórek, papryka, cebula czerwona, oliwki czarne, ser feta ) | 0,5 kg | 36 zł |
| Gyros (Pierś z kurczaka gyros, ogórek konserwowy, czerwona cebula, kukurydza, kapusta pekińska, majonez, ketchup) | 0,5 kg | 38 zł |
| Sałatka brokułowa (brokuł, pomidor koktajlowy, ser feta, sos czosnkowy) | 0.5kg | 33 zł |
| Surówka "Colesław" z białej kapusty | 0.5kg | 25 zł |
| Surówka z marchewki z jabłkiem | 0.5kg | 25 zł |
| Czerwona kapusta | 0.5kg | 28 zł |
| Zasmażana kapusta | 05.kg | 28 zł |
Dodatki
| Kluski śląskie (30szt. jasne i 20szt. ciemne) | 50 szt. | 50 zł |
|---|---|---|
| Pieczone ziemniaki | 0,5 kg | 27 zł |
| Kuleczki ziemniaczane | 0,5 kg | 27 zł |
| Frytki | 0,5 kg | 27 zł |
| Talarki ziemniaczane | 0.5kg | 27 zł |
| Krążki cebulowe | 0.5kg | 28 zł |
| Paluszki z sera Mozarella | 0.5kg | 30 zł |
| Krokiet z kapustą i grzybami lub z mięsem | 1 szt. | 12 zł |
| Mix warzyw z pary z masłem ziołowym | 0,5 kg | 26 zł |
| Kasza kuskus z warzywami | 0.5kg | 25 zł |
Sosy własnej produkcji
| Sos pieczeniowy 4-5 porcji | 0,5 l | 19 zł |
|---|---|---|
| Sos grzybowy (z grzybów leśnych) 4-5 porcji | 0,5 l | 26 zł |
| Sos czosnkowy lub ketchup (5-6 por.) | 250 ml | 12 zł |
Zimna płyta / przystawki
| Tymbaliki drobiowe lub wegetariańskie | 6 szt. | 38 zł |
|---|---|---|
| Panierowane kuleczki pieczarkowe (podawane na ciepło z sosem czosnkowym) | 6 szt. | 38 zł |
| Ruloniki z szynki dojrzewającej w galarecie z pastą jajeczno-twarożkową | 6por. | 39 zł |
| Tatar 5 porcji Z ligawy wołowej | 300g | 90 zł |
| Patera wyrobów własnych, wędlin i serów | 6 por. | 80 zł |
| Jajka w sosie jogurtowo-ziołowym | 6 por. | 28 zł |
| Ślimaczki z ciasta francuskiego + sos amerykański | 6szt. | 38 zł |
| Golonko w galarecie podane z sosem chrzanowo-majonezowym | 6por. | 38 zł |
| Matijas solony w oleju z cebulką i żurawiną | 0,5kg | 36 zł |
| Stripsy z polędwiczki drobiowej w chrupiącej panierce podane z sosem firmowym | 6por. | 44 zł |
Ryby
| Łosoś z grilla 1 porcja | 150 g | 28 zł |
|---|---|---|
| Dorsz Atlantycki panierowany 1 porcja | 150 g | 27 zł |
| Sandacz saute z patelni | 1por. | 28 zł |
Zupy
| Bogracz | 2l | 68 zł |
|---|---|---|
| Rosół z makaronem | 2l | 50 zł |
| Żurek Śląski | 2l | 60 zł |
| Barszcz czerwony | 1l | 28 zł |
OFERTA WIGILIJNA
| Klasyczny filet z karpia z panierce: (około 140-150g.) | 1sz. | 32 zł |
|---|---|---|
| Filet z Dorsza Atlantyckiego w panierce panko (1szt. około 130/160g) | 100g | 20 zł |
| Łosoś z patelni z masłem ziołowym (około 140-150g) | 1szt. | 33 zł |
| Filet z Sandacza w sosie grzybowym (około 220-250g) | 1por. | 33 zł |
| Rolada wieprzowa | 1szt. | 23 zł |
| Rolada wołowa | 1szt. | 27 zł |
| Devolay z masełkiem czosnkowym / serem | 1szt. | 22 zł |
| Policzki wieprzowe w sosie własnym | 2por. | 55 zł |
| Udko z kaczki minimalne zamówienie: 3szt. | 1szt. | 25 zł |
| Zupa grzybowa z makaronem | 1L | 32 zł |
| Barszcz czerwony | 1L | 28 zł |
| Krokiet z kapustą i grzybami (wstępnie podsmażone) | 1szt. | 10 zł |
| Krokiet z mięsem (wstępnie podsmażone) | 1szt. | 10 zł |
| Uszka z kapustą i grzybami (mrożone) | 0,5kg (ok.50szt) | 45 zł |
| Pierogi (mrożone) z kapustą i grzybami ruskie mięsne ze szpinakiem |
1szt. | 3,9 zł |
| Kapusta Wigilijna (zasmażana z grzybami) | 0,5kg | 28 zł |
| Sałatka jarzynowa | 0,5kg | 28 zł |
| Śledź a'la matjas z rodzynkami w korzennym anturażu | 0,5kg | 32 zł |
| Śledź a'la matjas w sosie musztardowo-śmietanowym | 0,5kg | 34 zł |
| Morszczuk po "Grecku | 6por. | 38 zł |
| Bigos tradycyjny na żeberkach z grzybami i suszoną śliwką | 1kg. | 45 zł |
| Galaretki drobiowe | 6szt. | 36 zł |
| Golonko w galarecie z warzywami | 6por. | 33 zł |
| Sos pieczeniowy | 0.5l | 19 zł |
| Sos grzybowy | 0.5l | 26 zł |
| Kluski śląskie jasne (SUROWE) | 50szt. | 50 zł |
Zamów online z dowozem do domu lub firmy